Pojezierze Gnieźnieńskie

biuro@stowarzyszeniepodzaglami.pl

Stronę przegląda teraz 151 gości
Kurs motorowodny 2021 Drukuj

Kurs motorowodny – za nami…

W dniach 31.07-01.08.2021 r. Stowarzyszenie Pod Żaglami zorganizowało kurs na patent sternika motorowodnego nad jeziorem popielewskim w Trzemesznie. W przedmiotowym szkoleniu wzięło udział w sumie 9 uczestników z różnych regionów Polski. Organizacja kursu odbyła się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. Kurs został przeprowadzony przez instruktora Pana Piotra Zagajewskiego, który w sposób profesjonalny zapoznał przyszłych sterników z tajnikami motorowodnymi. Wszyscy uczestnicy kursu w szkoleniu teoretycznym jak i praktycznymi zostali zapoznani z podstawowymi zasadami bezpieczeństwa podczas pływania na motorówce lub innymi obiektami pływającymi. Uzyskane uprawnienia - patent sternika motorowodnego pozwala na sterowanie łodziami motorowymi (w tym skuterów wodnych) bez ograniczenia na moc silnika po wodach śródlądowych oraz morskich na łodziach o długości do 12 m w odległości 2 Mm od brzegu w porze dziennej. Natomiast osoby poniżej 16 roku życia mogą realizować swoje uprawniania na jachtach motorowodnych o mocy silnika do 60 kW. Podczas szkolenia panowała typowa życzliwa wodna atmosfera pozwalająca w pełni przyswoić przygotowany materiał szkoleniowy, aby przygotować nauczyć uczestników szkolenia do sterownia łodziami motorowodnymi i zdania egzaminu. Gratulujemy wszystkim uczestnikom szkolenia za zdobyte uprawniania motorowodne, dziękujemy za właściwe zaangażowanie się w proces szkolenia.

ABC pod żaglami _2021 Drukuj

Zarząd Stowarzyszenia informuje miłośników turystyki żeglarskiej, że projekt "ABC pod żaglami" został przełożony z uwagi na złe warunki atmosferyczne które wystąpiły w planowanym terminie. Wstępny termin planowanego spotkania zostanie podany w miesiącu wrześniu.

Spływ kajakowy jez. Popielewskie_2021 Drukuj

Zarząd Stowarzyszenia pod Żaglami zaprasza miłośników turystyki kajakowej spływ kajakowy po jez. Popielewskim w dniu 24.06.2021r.

Kurs motorowodny_2021 Drukuj

Zarząd Stowarzyszenia Pod Żaglami zaprasza miłośników tuystyki motorowodnej na kurs sternika motorowodnego w dniach 31.04.-.01.08.2021r. w Trzemesznie - przystań żeglarska Rybakówka

ABC pod żaglami _2021 Drukuj

Zarząd Stowarzyszenia pod Żaglami zaprasza adeptów i miłośników turystyki wodnej na przygodę żeglarską po jez. Popielewskim w dniu 22.06.2021r. o godz.109,00 - przystań żeglarska na terenie Rybakówki

Walne zgromadzenie Członków_2021 Drukuj

ZAPROSZENIE

Zarząd Stowarzyszenia pod Żaglami zawiadamia, że
na podstawie §23 ust. 1 oraz ust. 5 Statutu,

z w o ł u j e

na dzień 18 czerwca 2021 r. (piątek) o godz. 16.00

na przystani żeglarskiej stowarzyszenia - przy rybakówce

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Członków

z następującym porządkiem obrad:

1. Otwarcie Walnego Zebrania i stwierdzenie jego prawomocności.

2. Wybór przewodniczącego i protokolanta.

3. Przyjęcie porządku obrad.

4. Wybór Komisji Skrutacyjnej.

5. Wybór Komisji Uchwał i Wniosków.

6. Sprawozdanie merytoryczne zarządu z działalności za 2020 rok.

7. Sprawozdanie finansowe zarządu z działalności za 2020 rok.

8. Informacja Komisji Rewizyjnej w sprawie działalności stowarzyszenia za rok 2020.

9. Przyjęcie stosownych uchwał:

- przyjęcie sprawozdania finansowego i merytorycznego stowarzyszenia za rok 2020,

- przyznanie absolutorium zarządowi za rok 2020.

10. Przeprowadzenie Wyborów Zarządu i Komisji Rewizyjnej. Ogłoszenie wyborów i przedłożenie protokołów z wyborów Zarządu i Komisji Rewizyjnej.

11.Wolne głosy i wnioski

12. Zakończenie

Zarząd Stowarzyszenia Pod Żaglami

UWAGI:

1. W przypadku braku quorum Walne Zgromadzenie odbędzie się w dniu 18.06.2021r. o godz. 17.00 - bez względu na liczbę członków.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 61