W dniu 02.10.2021 r. odbyło się spotkanie w związku z realizacją projektu „ABC pod żaglami”. Uczestnikami przedmiotowego projektu polegającego na przeprowadzeniu rejsów żaglówkami byli podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy w Trzemesznie. Spotkanie odbyło się nad jeziorem Popielewskim w Trzemesznie, uczestnikom spotkania przed wejściem na pokłady jachtów przedstawione zostały zasady bezpieczeństwa podczas przebywania na wodzie, jak właściwie stosować środki asekuracyjne i ratunkowe podczas rejsów żaglówkami. W trakcie spotkania członkowie stowarzyszenia również zaprezentowali jak aktywnie i zdrowo można spędzać wolny czas na świeżym powietrzu nad wodą. Następnie uczestnikom spotkania udzielono stosownego instruktażu, założono odpowiednie kamizelki ratunkowe lub asekuracyjne i wszyscy wypłynęliśmy żaglówkami, kosztując wspaniałych warunków które nam towarzyszyły w trakcie rejsów. Następnie po wspaniałych emocjach żeglarskich wszyscy wspólnie integrowaliśmy się przy ognisku piekąc kiełbaski. Uczestnicy spotkania dodatkowo przygotowali wspólnie z opiekunami cisto własnego wyrobu, które okazało się wyśmienicie smaczne. Podsumowując nasze spotkanie członkowie naszego stowarzyszenia w sposób szczególny byli bardzo zadowoleni z postawy i odwagi naszych wspaniałych żeglarzy oraz składają serdeczne podziękowania za przygotowanie ciasta.